Έξυπνο σπίτι, αναγκαιότητα όχι πολυτέλεια…

 • Το Έξυπνο σπίτι είναι ένα σπίτι που μας βοηθά να ζήσουμε τη ζωή μας όπως επιθυμούμε και προσαρμόζεται στις συμπεριφορές μας.
 • Είναι ένα σπίτι που παρέχει σημαντικές πληροφορίες  σε κάθε μέλος της οικογένειας και απλοποιεί τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
 • Είναι το σύνολο των αυτοματισμών, με τους οποίους ομαδοποιούνται, οργανώνονται και αυτοματοποιούνται οι λειτουργίες μιας κατοικίας, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερες της μιας χρήσης π.χ. ένας διακόπτης μπορεί να ελέγχει το φωτισμού ενός δωματίου, ενώ o ίδιος διακόπτης μπορεί να ανοιγοκλείνει και τα ρολά (π.χ. διπλό πάτημα).
 • Βασικό στοιχείο του έξυπνου σπιτιού είναι η δυνατότητα διαχείρισης του σπιτιού από απόσταση μέσω του κινητού τηλεφώνου και η δυνατότητα της αυτόματης ενεργοποίησης συγκεκριμένων λειτουργιών (π.χ. με την αποχώρηση από το σπίτι  να κλείνουν όλες οι ηλεκτρικές καταναλώσεις, η
  θέρμανση, τα ρολά και να ενεργοποιείται ο συναγερμός).

Ποιες λειτουργίες συμπεριλαμβάνει το έξυπνο σπίτι;

 • Έλεγχος Φωτισμού
  Το Σύστημα μπορεί να ανάβει, να σβήνει και να ‘ντιμάρει’, όλα τα φωτιστικά του σπιτιού δημιουργώντας ελεύθερα όλα τα δυνατά σενάρια φωτισμού, απ’ όπου και αν βρίσκεστε.

 • Έλεγχος Ρολών και Τεντών
  Το Σύστημα μπορεί να ανεβάσει και να κατεβάσει τα ρολά και τις τέντες σας, μεμονωμένα ή σε ομάδες με το πάτημα ενός διακόπτη, όταν είστε στο σπίτι σας ή από το κινητό σας όταν είστε εκτός του σπιτιού σας.

 • Έλεγχος Θέρμανσης και Ψύξης
  Το Σύστημα μπορεί να ρυθμίσει την θέρμανση και την ψύξη σας από απόσταση, όχι απλά σαν λειτουργία on/off αλλά αναλαμβάνοντας  όλες της λειτουργίες ρύθμισης,  που μπορεί να κάνει το contrοl σας.

 • Έλεγχος Θερμοσίφωνα, Συστήματος Ποτίσματος, Ηλεκτρικών Συσκευών
  Το Σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και Συστημάτων με το πάτημα ενός διακόπτη, όταν είστε στο σπίτι σας ή από το κινητό σας όταν είστε εκτός του σπιτιού σας.

 • Ασφάλεια του σπιτιού
  Το Σύστημα μπορεί να βλέπει τους χώρους του σπιτιού από απόσταση και να δημιουργεί συνθήκες πανικού, όταν χρειαστεί. Συνήθεις συνθήκες πανικού είναι το ταυτόχρονο άναμμα όλων των φώτων, το ανέβασμα των ρολών, η ενεργοποίηση σειρήνας ή η προσομοίωση ύπαρξης σκύλων μέσα στο σπίτι (επιθετικό γάβγισμα σκύλων). Η ενεργοποίηση των συνθηκών πανικού μπορεί να γίνει και με το πάτημα ενός διακόπτη, όταν είστε εντός του σπιτιού σας.