Σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης – Δροσισμού ξηράς δόμησης, υψηλής & άμεσης απόδοσης.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το EcoFloor είναι ένα σύστημα θέρμανσης-ψύξης επιφανειών κατάλληλο για Ενδοδαπέδια και Επιτοίχια εγκατάσταση. Αποτελείται από ινογυψοσανίδες, οπλισμένες με ίνες σελουλόζης που φέρουν εργοστασιακά κανάλια (αυλακώσεις). Οι ινογυψοσανίδες έχουν συνολικό ύψος 15mm και οι αυλακώσεις έχουν βάθος 10mm. Σε αυτά τα κανάλια τοποθετούνται χωνευτά οι σωληνώσεις Ø 10*1,1mm μέσα στις οποίες κυκλοφορεί το ψυχρό/θερμό νερό. Η απόσταση των καναλιών μεταξύ τους είναι 100mm.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 1. Νέες κατασκευές, ανακαινίσεις και εξοχικές κατοικίες.
 2. Κτίρια γραφείων, καταστήματα, νοσοκομεία, ιατρεία.
 3. Κατάλληλο για εσωτερική χρήση σε κτίρια.
 4. Τοποθετείται σε οποιοδήποτε υπόστρωμα έχει αυτόνομη φέρουσα ικανότητα (ξύλινη κατασκευή, υπόστρωμα μπετόν, μωσαϊκό, μεταλλική κατασκευή κ.τ.λ.)

ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ

Δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή των προϊόντων κάλυψης δαπέδου που είναι κατάλληλα για θερμαινόμενες επιφάνειες. Είναι δυνατή η χρήση πλακιδίων, μαρμάρων, ξύλινων δαπέδων ή laminate, linoleum, φυσικών λίθων, πατητής τσιμεντοκονίας κ.τ.λ.

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Σωλήνας ComoFloor Ø 10×1,1 mm ο οποίος περιέχει ειδικό πρόσθετο το οποίο διπλασιάζει την θερμική αγωγιμότητα των σωλήνων. Ο νέος σωλήνας ήταν αποτέλεσμα έρευνας της Interplast σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από του οποίου την έκθεση αναφέρουμε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των σωλήνων και τα αποτελέσματα κατά τη χρήση τους:

 • Αύξηση των μηχανικών αντοχών των σωλήνων συγκρινόμενη με τους συμβατικούς
 • Αύξηση του μέτρου ελαστικότητας κατά 10%
 • Άριστη ομογενοποίηση του υλικού
 • Μείωση του φαινομένου της αδράνειας κατά την εκκίνηση των συστημάτων
 • Οικονομικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων λόγω της διπλάσιας θερμικής αγωγιμότητας των σωλήνων.

+ ΙΝΟΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ KNAUF

Η τοποθέτηση της ινογυψοσανίδας απαιτεί επίπεδη επιφάνεια, καθαρή χωρίς υψομετρικές διαφορές. Οι ιδιότητες της, διαφέρουν από τις αντίστοιχες της δομικής γυψοσανίδας ή της τσιμεντοσανίδας. Το νέο προϊόν είναι υδρόφοβο, υψηλής πυκνότητας και υψηλής θερμικής αγωγιμότητας. Με την χρήση κοινών ξυλουργικών εργαλείων (σέγα, router) η κοπή και η διαμόρφωση της ινογυψοσανίδας είναι εύκολη. Παράγεται και δοκιμάζεται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές DIN EN 15823, EN 10456 και φέρει πιστοποίηση ETA (European Technical Approval).

Η Interplast διαθέτει πέντε τύπους ινογυψοσανίδας. Πλάκα πάχους 15mm με κόμβους, πλάκα πάχους 15mm με εγκοπές, πλάκα πάχους 15mm με εγκοπές και στροφές, πλάκα πάχους 15mm χωρίς εγκοπές και πλάκα πάχους 9mm χωρίς εγκοπές.

+ FULLMASSE

Κονίαμα κατάλληλο για την πλήρωση των κενών σημείων, όπου δεν έχει τοποθετηθεί σωλήνας καθώς και επικάλυψη του διάκενου μεταξύ σωλήνα και ινογυψοσανίδας. Ενισχύει μηχανικά τα κενά σημεία (αυλακώσεις) και γεφυρώνει θερμικά το σωλήνα με την ινογυψοσανίδα βοηθώντας αποτελεσματικά τη μετάδοση της θερμότητας.

Διατίθενται σε σάκους των 25kg. Αναμιγνύεται με νερό σε αναλογία 6lt / 25kgr. Κάλυψη 1kgr/m².

+ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ – ΠΙΝΑΚΑΣ

 

Χρησιμοποιούμε τον ίδιο πετυχημένο τύποσυλλέκτη με το κλασικό σύστημα. Στην προσαγωγή του συνδέουμε μαστό προσαγωγής 1” με θερμόμετρο και σε όλες τις επιστροφές μαστούς επιστροφής 3/4” για καλύτερη και ευκολότερη ρύθμιση των κυκλωμάτων. Σε κάθε έξοδο του συλλέκτη (προσαγωγή/επιστροφή) συνδέουμε συστολή 3/4” σε 3/8” και το ειδικό εξάρτημα ταυ (διακλαδωτής) το οποίο φέρει δυο λήψεις press lock Ø 10.

O πίνακας είναι μεταλλικός, κατάλληλος για εντοιχισμό, κατασκευασμένος από γαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 1mm και βαμμένος με ηλεκτροστατική βαφή. Ρυθμίζεται σε βάθος και σε ύψος και έχει αποσπώμενο πλαίσιο.

Μελέτη

Η αρχή είναι το ήμισυ… του παντός!

Για την Interplast η μελέτη των εξαιρετικά σύνθετων συστημάτων θέρμανσης–ψύξης επιφανειών έχει ιδιαίτερη αξία. Η ορθότητα των υπολογισμών εγγυάται τον συνδυασμό βέλτιστης απόδοσης και οικονομικής λειτουργίας. Ο σχεδιασμός του συστήματος διαφοροποιείται με βάση την γεωγραφική θέση, την θερμομονωτική επάρκεια, τις πιθανές ειδικές απαιτήσεις και την γεωμετρία του κτιρίου. Το τμήμα ενεργειακών εφαρμογών στελεχώνεται από εξειδικευμένους Μηχανολόγους Μηχανικούς με πολυετή εμπειρία.

Η συνεχής ενημέρωση καιεπιμόρφωση στις επιταγές των νέων υλικών και τεχνολογιών προσδίδει το ανάλογο θεωρητικό υπόβαθρο στο ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος, καθιστώντας το ικανό να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απαίτηση του συνεργάτη μελετητή και του εγκαταστάτη τεχνικού.

Η Interplast χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής εξοπλίστηκε με ένα προηγμένο λογισμικό υπολογισμού για το νέο σύστημα ξηράς δόμησης, τα αποτελέσματα του οποίου δίνουν απόλυτη ακρίβεια.

Πίνακας θερμικής απόδοσης συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ξηράς δόμησης

Τα δεδομένα θερμικής απόδοσης υπολογίστηκαν με αριθμητικές προσομοιώσεις σύμφωνα με το πρότυπο EN15377. Πυκνότητα θερμορροής και θερμοκρασιακά όρια σύμφωνα με το πρότυπο EN1264.

Ta [°C ] Θερμοκρασία χώρου
Tw [°C ] Θερμοκρασία νερού εισόδου (προσαγωγή)
Ts [°C ] Θερμοκρασία στην τελική επιφάνεια δαπέδου
∆ιαφορά θερμοκρασίας: ∆t = 5°C, Απόσταση σωλήνων: 10cm,
Gypsum board panel 15mm

ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ο έλεγχος του συστήματος πραγματοποιείται μέσω ενός αυτόνομου ειδικού εξοπλισμού αποτελούμενο από: ψηφιακή βάση ελέγχου 6 ζωνών, θερμοστάτη χώρου, αισθητηρίων θερμοκρασίας/υγρασίας, αισθητήριο περιβάλλοντος και ηλεκτροθερμικό κινητήρα ζωνών. Ο εξοπλισμός διατίθεται σε τρεις τύπους: ενσύρματο, ασύρματο και ασύρματο με δυνατότητα πρόσθετης διαδικτυακής διαχείρισης από smartphones, tablet, υπολογιστή στα 24/230V αντίστοιχα.

Όλοι οι τύποι διαθέτουν: αυτοδιάγνωση βλαβών, έλεγχο κυκλοφορητή, εναλλαγή ψύξης/θέρμανσης, ενεργοποίηση πηγής. Η επεκτάσιμη δομή του εξοπλισμού παρέχει την δυνατότητα προσθήκης module για έλεγχο τρίοδης βάνας μίξης, πρόσθετων κυκλοφορητών, ψηφιακών/αναλογικών εισόδων BMS, αντιστάθμισης του συστήματος βάσει εξωτερικής θερμοκρασίας περιβάλλοντος, καθώς και την επέκταση πολυάριθμων ζωνών ελέγχου (διασύνδεση βάσεων).

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ύψος συστήματος από 3,2 έως 5cm μαζί με το τελικό δάπεδο. Βασικό στοιχείο του δαπέδου αποτελούν οι ειδικές ινογυψοσανίδες οι οποίες παράγονται από την Knauf, υπό πίεση, από γύψο οπλισμένο με ίνες σελουλόζης και ειδικά επεξεργασμένο με υδροαπωθητικά πρόσμικτα για μεγάλη αντοχή στην υγρασία.

Ιδανικό σύστημα για τη βελτίωση της μόνωσης δαπέδων κτιρίων όσον αφορά τον αερόφερτο ήχο.

Ταχύτητα Θέρμανσης και εξάλειψη του φαινομένου της αδράνειας. Λόγω της μικρής του μάζας και της εξαιρετικής αγωγιμότητας ως σύστημα (σωλήνας – ινογυψοσανίδα) θερμαίνει το χώρο άμεσα. Θερμαίνει κατά 8% πιο γρήγορα από τα κλασικά θερμαντικά σώματα. Συνολική εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με την κλασική ενδοδαπέδια θέρμανση 20% και σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα 50%. Το νέο σύστημα επιτυγχάνει σχεδόν την ίδια απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο με το συμβατικό σύστημα ενδοδαπέδιας, έχοντας περίπου 60% λιγότερη μάζα νερού στο δίκτυό του.

Χαμηλό φορτίο βάρους. Το βάρος του νέου συστήματος χωρίς το τελικό δάπεδο είναι 20kg/m² έναντι του συμβατικού συστήματος 90kg/m². Πιστοποιημένη απόδοση συστήματος με σταθερό συντελεστή θερμοαγωγιμότητας που δεν εξαρτάται από άλλο παράγοντα (π.χ. θερμομπετόν).

 

Τομή δαπέδου Ινογυψοσανίδα και κεραμικά πλακάκια

 1. Τοίχος
 2. Επίχρισμα
 3. Σοβατεπί – αρμοκάλυπτρο
 4. Ελαστομερής αρμόστοκος
 5. Περιμετρική ταινία PE
 6. Σωλήνας PE-Xb Ø 10×1,1mm με φραγή οξυγόνου
 7. KNAUF FullMasse
 8. Κόλλα πλακιδίων
 9. Κεραμικό πλακίδιο
 10. KNAUF Ινογυψοσανίδα 15mm
 11. Θερμομονωτικό υπόστρωμα EPS ή XPS 200 (kPa)
 12. KNAUF FE 60 Magic, αυτοεπιπεδούμενος γύψος
 13. Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος

Τομή θερμαινόμενου δαπέδου και τοίχου Στεγνωτικό δαπέδου – τοίχου για λουτρά

 1. KNAUF ορθοστάτης CW AQUAPROFIL
 2. Σκληρή μονωτική πλάκα τοίχων KR POD 100
 3. KNAUF Ανθυγρή γυψοσανίδα 1200x2500x12,5mm
 4. KNAUF Ινοσανίδα 15mm με αυλακώσεις
 5. Σωλήνας PE-Xb Ø 10×1,1mm με φραγή οξυγόνου
 6. Ελαστομερές
 7. Περιμετρική ταινία PE
 8. Θερμομονωτικό υπόστρωμα EPS ή XPS 200 (kPa)
 9. Στεγανωτικό ταράτσας KNAUF Terrrassendicht
 10. KNAUF Ινογυψοσανίδα 9mm χωρίς αυλακώσεις
 11. KNAUF Ανθυγρή γυψοσανίδα ή ινογυψοσανίδα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα Como-Floor υπερκαλύπτουν τις προϋποθέσεις που τίθενται από τις Ευρωπαϊκές Νόρμες, τα παγκοσμίως αποδεκτά γερμανικά πρότυπα DIN και τα Βρετανικά BS. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι σωλήνες Como-Floor να μην παρουσιάσουν ούτε μια αστοχία στους τακτικούς εξαμηνιαίους ελέγχους που πραγματοποιούν επίσημα ινστιτούτα και αφορούν τυχαία δοκίμια από την παραγωγή και από τον αποθηκευτικό χώρο.

Συνέπεια των παραπάνω είναι οι σωλήνες να πιστοποιούνται ως τελικό προϊόν από τους παρακάτω οργανισμούς:

 • ISO 9001 από τον TÜV Γερμανίας.
 • EBETAM-MIRTEC Ελλάδας, SKZ Γερμανίας, CSA Καναδά, ZIK Κροατίας, PCT Ρωσίας, για τις μηχανικές αντοχές του σωλήνα.
 • MPA-NRW Γερμανίας για τη διαπερατότητα των σωλήνων από το οξυγόνο.
 • WRAS Μεγάλης Βρετανίας, ZIK Κροατίας, PCT Ρωσίας, για την καταλληλότητα των σωλήνων στο πόσιμο νερό.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Είμαστε εδώ να σας προσφέρουμε τη λύση!